Casuïstiek voor vertrouwenspersonen

Oefenen met casuïstiek
Of je nou een beginnend of een ervaren vertrouwenspersoon bent, oefenen met casuïstiek blijft belangrijk om het goed opvangen en begeleiden van melders meer eigen te maken. Daarom biedt het LIVP de bij- en nascholing ‘Casuïstiek voor vertrouwenspersonen’ aan. De training duurt een dag. Deelnemers doorlopen alle stappen van het LIVP-gespreksmodel, oefenen daarmee en is er ruimte voor verdiepende vragen.

Na afloop van de dag heb je je bekwaamheden als vertrouwenspersoon verder ontwikkeld:

 • Je hebt je gespreksvaardigheden verbeterd.
 • Je hebt inzicht gekregen in het behandelen van casuïstiek.
 • Je hebt ervaring opgedaan met het opvangen, begeleiden en adviseren van een melder.
 • Je hebt je kennis en vaardigheden als vertrouwenspersoon verbeterd.
Bijscholing psychologische valkuilen
 • Lesmateriaal inbegrepen

 • Inclusief verblijfskosten

 • Bewijs van deelname

De inhoud van de bijscholing

Aan de orde komt:

 • Zelfverzekerd aan de slag als beginnend vertrouwenspersoon
  De eerste casussen waarmee je als startend vertrouwenspersoon te maken krijgt, kunnen best heel spannend zijn. Pak je het goed aan? Stel je de juiste vragen? Om zelfverzekerd van start te gaan, is de training ‘Casuïstiek voor vertrouwenspersonen’ een uitkomst. We doorlopen de stappen van het LIVP-gespreksmodel, oefenen daarmee en is er ruimte voor verdiepende vragen.

 • Zelfverzekerd blijven als ervaren vertrouwenspersoon
  De training ‘Casuïstiek voor vertrouwenspersonen’ is ook erg interessant voor ervaren vertrouwenspersonen. Na de onthullingen bij The Voice of Holland en alle ontwikkelingen sindsdien, krijgen vertrouwenspersonen te maken met meer ingrijpende en complexe meldingen. Hoe ga je daarmee om? Daarnaast wordt er, gezien alle aandacht, veel meer druk op vertrouwenspersonen gezet vanuit organisaties en door melders. Er wordt veel van vertrouwenspersonen verwacht. Sta je als vertrouwenspersoon sterk genoeg in je schoenen?

 • Leer van andere vertrouwenspersonen
  Deel je ervaringen en leer van andere vertrouwenspersonen tijdens de trainingsdag ‘Casuïstiek voor vertrouwenspersonen’.

Doel

Als vertrouwenspersoon kun je geen stage lopen om, onder begeleiding, praktijkervaring op te doen. Om toch vast in het zadel te komen kun je deelnemen aan een extra dag ‘oefenen met casuïstiek’. Op deze dag kun je, ook bij gecompliceerde meldingen die zich kunnen aandienen, de opvang en begeleiding van de melder je meer eigen maken. Aan de hand van het LIVP-gespreksmodel doorlopen we alle stappen, oefenen daarmee en is er ruimte voor verdiepende vragen.

Certificaat

Deelnemers ontvangen een certificaat als zij 100% van de tijd aanwezig zijn geweest en het cursusgeld is voldaan.
Het certificaat kan, door vertrouwenspersonen die bij Hobéon SKO geregistreerd staan, ingediend worden voor herregistratie als extra activiteiten (10 PE-uren).

Duur

De training duurt een dag (ochtend en middag).

Casuïstiek voor vertrouwenspersonen

395,-vrijgesteld van btw
Voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
 • Lesmateriaal inbegrepen
 • Inclusief verblijfskosten
 • Bewijs van deelname

Profiteren van de combideal? Schrijf je gelijktijdig in voor twee bijscholingsdagen uit het aanbod en ontvang 10% korting. Om van dit tijdelijke aanbod gebruik te maken kun je contact met ons opnemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief