Week van de Werkstress 2020

week van de werkstress 2020

We leven in een bijzondere tijd, waarin de scheidingslijn tussen werk en privé nog niet eerder zo dun is geweest. Werkeloosheid stijgt en thuiswerken is de norm. De onzekerheid neemt toe. Hoe gaan we hiermee om? Ervaren we meer stress, of krijgen we juist meer energie?

Balans
Het leven draait om balans. Balans tussen werk en privé. Balans tussen actie en ontspanning. En balans tussen energie ontvangen en verliezen. Jaarlijks krijgen meer dan een miljoen mensen te maken met een burn-out. In de huidige maatschappij is het vinden van balans dan ook een uitdaging. Daarom is het thema van de Week van de Werkstress dit jaar: het vinden en behouden van balans.

Maandag 16 nov om van 13.30 uur tot 14.00 uur openen staatssecretaris Bas van ‘t Wout en Marriëte Hamer, voorzitter van de SER, de Week van de Werkstress. In een online interview gaan zij dieper in op thema’s rondom balans. Lees meer informatie.

Voorkom werkstress
Het doel van de Week van de Werkstress is zoveel mogelijk werkende Nederlanders laten inzien dat werkstress te voorkomen is. Ook tijdens onzekere tijden. Bedrijven en organisaties doen mee door inspirerende activiteiten te organiseren voor de werknemers. Doe inspiratie op en bekijk een aantal van de geplande activiteiten. Uiteraard zijn veel activiteiten digitaal bij te wonen.

Blijf in balans thema’s
Vijf sub-thema’s lopen gedurende de Week van de Werkstress als een rode draad door de week:

  1. Focus
  2. Samenwerken
  3. Ontwikkeling
  4. Grip
  5. Creativiteit

Houd ons op Facebook en LinkedIn in de gaten. De komende week zetten wij iedere dag een ander sub-thema centraal.

Meer informatie, activiteiten en een toolkit over Week van de Werkstress 2020 is te vinden op de website.