Maatregelen tegen het Coronavirus

Corona Virus

Het Coronavirus houdt de gemoederen bezig. Wat betekent dat voor je (toekomstige) opleiding/training?

Voor de veiligheid van jezelf, andere cursisten, de trainer en de locatie vragen we je het volgende in acht te nemen:

  • Beperkt zoveel mogelijk lichamelijk contact (geen handen schudden e.d.).
  • Was regelmatig je handen en in ieder geval voor dat je iets gaat eten of drinken.
  • Moet je hoesten of niezen? Doe dit in je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Als je je gezicht moet aanraken, was dan eerst je handen, zodat de kans dat je jezelf besmet minder groot is.
  • Blijf uit de buurt van mensen die hoesten of niezen.

Kijk voor meer tips op Besmetting met het coronavirus voorkomen en voor actuele informatie op de website van RIVM.

Als jij symptomen hebt (last van je luchtwegen, hoesten, niezen, benauwdheid en koorts) die duiden op een mogelijke besmetting… aarzel niet en blijf thuis!

Wanneer bovenstaande zich voordoet verzoeken we je een mailtje te sturen naar secretariaat@livpl.nl. In overleg wordt dan bepaald waar en wanneer jij de -resterende- dag(en) kunt inhalen of volgen.

*** UPDATE 15-03-2020 ***
De ontwikkelingen rondom het Coronavirus gaan momenteel zo snel en de situatie is zo onvoorspelbaar dat we besloten hebben de gezondheid van de cursisten en trainers voorop te stellen.

Dat betekent dat de opleidingen en trainingen opgeschort worden!

Inmiddels zijn we begonnen met het opstellen van een nieuwe planning. Zodra er meer duidelijk is nemen wij direct contact op met de mensen die een opleiding volgen of zich daarvoor aangemeld hebben.

*** UPDATE 20-03-2020 ***
Als erkend opleider zijn wij verbonden aan de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) en CRP. Verheugd zijn wij over het feit dat wij van LVV toestemming hebben gekregen om onze geaccrediteerde opleidingen tot 1 juli via een online training aan te bieden.
Wij zijn volop bezig om dat te organiseren. Echter vergt dat wat tijd. Zodra er meer over bekend is krijgen de mensen die een opleiding gestart zijn de mogelijkheid om de opleiding online af te ronden. Als bonus kun je geheel vrijblijvend en kosteloos deelnemen aan een 1-daagse training gespreksvaardigheden en casuïstiek op onze locatie in Leusden (Amersfoort).
Ook mensen die zich willen laten opleiden tot vertrouwenspersoon kunnen, tot 1 juli a.s., deelnemen aan online trainingen.

*** UPDATE 21-03-2020 ***
Dankzij de tomeloze inzet van ons team en ondersteuning van externe partijen hebben we de voorbereidingen getroffen! Vanaf 31 maart starten wij met online trainingen voor de opleiding vertrouwenspersoon en module integriteit. Mensen die al gestart zijn met een opleiding kunnen deze online afronden en mensen die voornemens zijn de opleiding of module te volgen kunnen kiezen voor de online variant. In alle gevallen krijg je naast de online training de mogelijkheid voor 1 (gratis) trainingsdag om o.a. te oefenen met gespreksvaardigheden. Lees er meer over in het nieuwsartikel Volg de opleiding online.