Voorkom dat je KLEM komt te zitten

Op vrijdag 22 november vindt in Den Bosch het LVV Jubileumcongres plaats. Het thema van dit jaar is ‘KLEM’. Hiermee geeft LVV aandacht aan de gevolgen voor medewerkers die het gevoel hebben dat zij klemzitten op het werk. Als hoofdsponsor van het congres sluiten wij ons aan bij het belang van dit thema. Het congres is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van LVV.

Veel mensen ervaren dat zij klem zitten op het werk. Oorzaken hiervan kunnen zijn een slopend arbeidsconflict, een nare reorganisatie, verziekte werksfeer of ze worden getroffen door een ernstige ziekte of burn-out. Ineens zitten ze klem. Vertrouwenspersonen kunnen een belangrijke rol spelen in het losmaken van deze spreekwoordelijke klem.

Klem bij vertrouwenspersonen
Ook vertrouwenspersonen kunnen het gevoel hebben klem te komen zitten. Bijvoorbeeld bij klachten of meldingen die dichtbij eigen thema’s komen. Hierdoor kan een objectieve blik en omgang verstoord worden. Of wanneer de vertrouwenspersoon door emotionele blokkades niet meer neutraal kan functioneren. Onze bijscholing Psychologische valkuilen sluit aan bij dit thema. In deze bijscholing leer je welke psychologische processen een valkuil kunnen vormen voor de rol van vertrouwenspersoon.

Persoonlijke ontwikkeling
Als opleider kijken wij verder dan de vertrouwenspersoon. Wij zien de mens achter de functie. Persoonlijke ontwikkeling is dan ook een belangrijk aspect binnen ons instituut. Met onze opleidingen, bij- en nascholingen leiden wij vertrouwenspersonen op tot professionele begeleiders die stevig in hun functie staan. Ook na afronding van de opleiding kun je, als vertrouwenspersoon, rekenen op advies, ondersteuning en support van LIVP.

Programma en aanmelden
Tijdens het LVV congres geven verschillende inspirerende spreker verdiepende presentaties en workshops die aansluiten bij dit thema. Zo wordt er een lezing gegeven door Liesbeth Osse, waarna een fragment uit het boek “Klem op je werk” wordt voorgelezen met aansluitend een kort spel over beeldvorming. Workshops worden o.a. gegeven door Rutger Koopmans, Charlotte Bik, Christien Bronda, een choreograaf, een regisseur en nog veel meer.